laupäev, 26. aprill 2014

Nädalased matkad

Natuke rohkem meie viimastest nädalatest:
Nädalaste matkade ajal on meil muidugi muudki tegemist olnud kui vaid noorte koerte treenimine. Pärast esimest matka oli nädal vahet, nii et siis valmistasime muuhulgas ette kõik kolm telki uute seltskondade jaoks (esimesed tulid vihmaperioodil ja olime sunnitud nad majja paigutama).

Suure laavu parandamine
Mnjah, kuna Jaak oli külas, sai tema kõik trelli ning muid tööriistu nõudvad tööd... Pole ju vaja, et
me Kärdiga omale kruvid kätte laseme või masinad tuksi keerame...


 

Per-Thore kuulus ekspeditsioonikelk sai ka lõpuks kahes tükis majaseinale üles pandud
(nagu piltideltki näha, olime me ise ka hullult abiks... Kärt pidi näiteks Athroffi sügama ja mina pilti tegema) 



Ja siis tuli Kerttu küllaaa!!! Kutsikaid nunnutama ja kelgukoerasõitu proovima :) Koerad igatsevad teda siiamaani, kuna Kerttul oli kohe alguses plaan kõik koerad korralikult läbi sügada ja paitada! Ja me teame küll, et Whiskey igatseb kõige rohkem... ;)





Kerttuga lumesajusõidult tagasi (kaadris Ben 10 ja Michelle)
 
Kuna Ask ja Adrian pidid viima inglasest Barry ja tema norrakast giidi  suusaekspeditsioonile Nordkappi, tuli neid harjutada pulkat ehk väikest kelku ja suusatajat vedama. Selleks kasutatakse muuhulgas spetsiaalseid veotrakse (pildil näha vanamoodsad nahast rakmed).

Adrian ja Katie
Pärast mõningast harjumist tuli kõik juba täitsa hästi välja.
Pildiallkirja lisamine

Katie oli küll kohati külili, kõhuli ja selili, aga nagu näha, olid lõpuks kõik siiski elus ja terved

Lisaks sellele, et igal nädalavahetusel käisime Signaldalenis matka välja aitamas, pidime viimasele matkale ka Dividalenisse vastu sõitma. Hege, Per-Thore ja nende poeg Jomar läksid kõik koos sellele viimasele matkale ja nad ei lõpetanud Rootsis jäähotellis nagu tavaliselt. Seega pidime reede hommikul vara sõitma esiteks linna hotelli, et viia sinna meie matkaliste kohvrid ja seejärel sõitma umbes 2,5 tundi, et kogu varustus meie kaubikusse laduda ja koju sõidutada. Teekond Dividalenisse oli iseenesest väga huvitav, kuna ilm muutus meie sõidu ajal umbes 10 korda, olles kord täiesti kevadiselt päikseline ja teinekord jälle täiesti lumesajune ja olematu nähtavusega.




Foto tehtud kell 8:42

Ja kell 8:47



Külalised on õnnelikult tagasi pärast mitmepäevast rügamist lumetormi käes.


Hangover muutus natuke murelikuks kui kuulis, et see oligi viimane nädalane matk...


Kuidagimoodi õnnestus kogu kraam autosse ära pressida ja isegi uks läks imekombel kinni

Pildiallkirja lisamine
 

Sel ajal kui enamus koertest nädalasel matkal tööd rügasid, oli käputäis tegelasi kodus ka ja nende hulgas muidugi meie kõige pisemad, kellel oli sel ajal lõbu laialt. Panime nimelt kõik suured koerad aedikutesse kinni ja lasime kutsikad koeraaeda vabalt jooksma ja mängima. Freya, Katie ja Ravna hoidsid neil seal ilusti silma peal :) Nii tore oli jälgida, kuidas nad terve päeva ringi tormasid, üksteist taga ajasid ja puuokstega mängisid.





Ja vahel käivad meil ka põhjapõdrad külas :) Nad on nii julged, et ei karda koerte haukumist ega üldse mitte midagi ning Jomar söödab neid aknast leivaga...


Kuna Hege ja Per-Thore laenutavad ka oma jahti välja, käisime paar korda ka seda külalistele ette valmistamas.

Katie keset koristusmöllu

Arctic Flyer
Ja iga neljapäeva õhtul tuli Hege nõbu Rasmus Rootsist matkaliste varustusega, nii et reedesed päevad olid alati tööd ja tegemist täis- telgid ja matid oli vaja ära kuivatada, samuti kelgukotid kuivatada ja uuesti valmis panna, veoliinid, köied ja ankrud üle vaadata ja korda teha, matkaliste riided spetsiaalsete spreidega ära puhastada, uued koerte kuivtoidupakid valmis panna jne.


Athroff üritab ka abiks olla...
 Laupäeva hommik algas laavude kütmisega ning põdranahkade, mattide, õlilampide ja küttepuude valmispanekuga. Per-Thore külalised saabusid alati laupäeval ning sõitsid välja pühapäeval ning Hege külalised saabusid pühapäeva õhtul hilja ning sõitsid välja esmaspäeval. Hege tegi kõik matkad koos nende tuttava Bjorn-Thorega. Kuna Hege jõudis tagasi alles järgmise laupäeva pärastlõunal, tegime ka tema tavapärased toimetused, muuhulgas vahvlite küpsetuse suures laavus. Seal kuuleb matkaliste saabudes ikka igasugu huvitavaid repliike: näiteks kui Nemi jooksis laavusse sisse ja läks tutvuma ühe keskealise blondi linnavurlega, hakkas naine kaebama, et ta ei saa aru, miks koerad alati tema juurde tulevad, kuna talle ju ei meeldigi üldse koerad! Hmm, huvitav, teda ootas justkui ees nädalane matk mägedes kelguKOERTEGA... Mnjah. Järgmisel nädalal olid siin muu kamba hulgas kaks naist, kes no kohe üldse ei näinud välja nagu inimesed, kes peaksid või võiksid kuidagimoodigi olla võimelised taolisest matkast osa võtma... Järgmisel hommikul (pärast ööd laavus) üks neist juba nuttis ja mineku ajaks olid mõlemad otsustanud, et nemad sellel matkal osaleda ei taha. Koerte treilerissepanekut julgesid nad vaevu kuskilt eemalt vaadata... Inimestel on ikka palju raha, et nad maksavad Norrasse lennu ja vahvlite eest u. 30 000 eesti krooni (jep, me siin arveldame ikka vanas valuutas... :D)

Panter ilmselgelt teab, kuidas inimesi treilerist eemale peletada

Palju kraami, mida kelkudesse mahutada





Traksid valmis, aeg koerad treilerist välja tuua!


Imeilus ilm alustamiseks! Per-Thorel oli isegi võimalus oma mägedes saadud poole-näo-päevitus ära kaotada...
Matkaliste väljaaitamine
Kõigil on kelgu ees viis koera.
Alex




Näeme nädala pärast, kutsud! 
Vahel on meil olnud vaja mängida lapsehoidjat Athroffile ja Troyle:

Alati kui ema mulle villaseid sokke teeb, siis ta ütleb, et ma need  ribadeks kannaksin ja ära viskaksin (et siis ta saab jälle uusi teha). Noh, päris hea töö selles vallas ma arvan. Hästi, Troy!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar