pühapäev, 8. september 2013

Elu metsas jätkub (alates reede, 23.08)



Reedel sõitsime võistlustiimiga 13 km, kuna neil pidi tulema vaba nädalavahetus (mida ikkagi ei tulnud...) ja teistega taaskord u. 9,5.  Kõik sujus ilusti, tiirutasime natuke karjääris, et nautida juhtkoerte oskusi ja tegime kaks korda jõeringi. Hea, et üldse jõest veel läbi saime, veetase on tänu ilusale vihmailmale veelgi tõusnud ja vool võib niimoodi tõesti koerad endaga kaasa viia... Õhtul jättis P-T. meid üksi siia ning saime nautida mõnusat privaatset saunaõhtut :).
Laupäev tõi lõpuks ometi kuivema ilma ja saime nautida hommikusööki õues, mille serveerisime omale ühe kuudi katusele. 



Seejärel süütasime põlema küünlad ja kuumutasime kaelaliinide metallosadele sinised kaitsekihid peale. 



Õhtul saabusid Hege ja P-T. ning läksid sõitma Hege võistlustiimiga. Koerad olid muidugi sillas, et puhkepäevast midagi välja ei tulnud...
Pühapäeval algas hommik algas kell 8 vee ja väikse eine (200 gr. krõbinaid)andmisega koertele, millele järgnes varustuse sorteerimine ja  korrastamine ning treening mõlema tiimiga. Kuna Hege tahab siin olles ka ise koertel silma peal hoida, olime täna meie Kärdiga vaheldumisi kaassõitjateks. Esimeses rakendis proovisime vahepeal juhtkoerana noort lootustandvat kutsut nimega  Joakim, kes sai vana tegija  Jamie kõrval lihtsalt suurepäraselt hakkama! Tema on üks neist koertest, kelle puhul saab kohe aru, et ta on sündinud kelgukoer. Algusest peale on ta rabanud tööd teha nagu segane ja ka juhtpositsioonil polnud tal mingeid kõhklusi. Noortega peab sellegipoolest ettevaatlik olema ja nii kui Joakim natuke hajeviloleku märke ilmutas, panime ta tagasi tahapoole.
Teise tiimi ajal otsustas ATV, et nüüd oleks õige aeg otsad anda- suri välja ning enam elumärke ei ilmutanud. Tegelikult andis ta juba eile märku, et aku ei funktsioneeri enam normaaselt ning vajaks vahetamist... Igatahes toimus see täna keset mäge, nii et kutsad pidid vabakäigul ATV mäest üles ja koju tirima. Muidu polekski see nii hull, aga see siinne ATV on ikka tõsine mürakas, koerad olid juba üsna väsinud ja ilm natuke liiga soe. Aga hästi said nad hakkama sellegipoolest ja Hege aitas tagant lükates kaasa ka ;). Pärast sõitu oleme siiani koertele vaid juua andnud, aga täna said nad krõbinaid (200 gr.) ka sinna sisse. Pole kindel, kas see oli mingi „pühapäeva eri“ või jätkubki see nüüd nii.
Vahepeal saime omale muide uue tööülesande. Kuigi me pärast Soome maasikakogemust lubasime, et enam marjakorjajateks ei lähe, siis kujutluspilt talvisest porohautisest pohladega, mida meile on lubatud, on lihtsalt liiga isuäratav... Seega oleme paaril korral, kui Per-Thore on olnud ametis majaehitusega, võtnud kaasa suure 5-liitrise ämbri ja veel paar väiksemat ning nautinud ilusate suurte tulipunaste pohlade noppimist. Täna on lõpuks ometi päikseline ilm ja õues oleks nagu suvi, seega metsas ringi uitamine tundub paradiisina. Suutsime isegi ühe päikselise mätta otsa veidikeseks magama jääda... Aga pühapäeval võib.
Muide, siin piirkonnas elavad pruunkarud ka, nii et õhtuti, kui pimedas vetsu lähme või metsas marjul käime, peame samal ajal kõva häälega iseendaga rääkima või niisama hüüdma midagi... Ah ja, täna jooksis esimese treeningu ajal põder üle tee.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar