laupäev, 7. september 2013

Kvaloyalt Altasse ja Altast Malselvi ehk palju kuute siin ja seal (alates 10.08)



Maret ja Jaak said toreda võimaluse sõita  koos Per- Thorega Finnmarki Altasse, mis tähendas u. 500 km ehk 7- tunnist sõitu põhja poole täis maalilisi vaateid (oh neid lõputuid mägesid ja veekogusid, mille imetlemisest lihtsalt ei ole võimalik küllalt saada!). Sõitsime suure kaubikuga, mille taga oli treiler, nii et kohati tundus päris hirmus istuda P-T kõrval ja temaga juttu rääkida, kui ta samal ajal mitte teele vaid meile otsa vaatas, kätega zestikuleeris ja kõigele lisaks pidevalt mobiili abil internetist ühte ja teist asja üritas välja uurida.
Tegelikult ei võtnud me sõitu ette muidugi ainult looduse imetlemiseks, vaid ka selleks, et tuua Altast ära hunnik kuute ning pisike majake. Nimelt kui enne algasid nädalased matkad just nimelt sealt, siis nüüd enam mitte. Kogu laadungi pealepanemine oli paras tsirkus- väike majake oli küll väike, aga ikkagi majake ja nõudis omajagu jõudu ja pingutust, et see treileri peale vinnata. Kuutide pealeladumine läks veidi libedamalt, kuigi pidime osad neist lahti lammutama.
Kogu selle kupatuse viisime Malselvi ehk meie treeninglaagrisse ja laadisime seal uuesti maha. Malselvist kuulete lähemalt järgmistest postitustes, aga meie elu nägi lähipäevil välja nii, et elasime kahekesi treeninglaagris väikeses hütilaadses majakeses metsa vahel, hoolitsesime 10 koera eest, värvisime uusi koerakuute, lõikasime kuutidele katuseid, nautisime sauna ja maailmast eemalolemise õnnelikku vaikust ja rahu.
Vahepeal sõitsime natukeseks koju tagasi ka (koju on siit umbes 2 tunni tee). Tore oli teha seda omapäi, kuna mägedeimetlemise ja rannapeatusi võib siis teha lõputult! Kõige meeleolukam osa kojusõidust oli muidugi see, kui TomTom järsku ütles, et „keera paremale ja mine praami peale“. Istusime siis seal autos, kell oli u. 12 öösel ja murdsime pead selle üle, mis valesti oli läinud... Õnneks tuli välja, et läheduses oli ehitatud uus tunnel ja kuigi see oli tol hetkel suletud, kandis Jaagu ja veel ühe ootava noormehe jalutuskäik tunnelisse vilja- töömehed lubasid meil läbi sõita ja jõudsime õnnelikult koju, et ülejärgmisel päeval uuesti tagasi Malselvi sõita.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar